A kedvezményezett neve:

Komló Habilitas Nonprofit Közhasznú Kft.

 

A projekt címe:

A Komló-Habilitas Kft. üzleti és társadalmi célú komplex fejlesztése

 

A szerződött támogatás összege:

51.000.000,- Ft

 

A támogatás mértéke (%-ban):

93,284403 %

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt megvalósítása során elsősorban új gépek beszerzésére kerül sor, amelyek beszerzésével a géppark bővítésére, modernizálására és az új eszközökkel, új termékek gyártására kerülhet sor.

Az eszközök között szerepel egy formatizáló körfűrész, amivel a fűrészáru hosszanti szeletelése fog zajlani, egy leszabó fűrész, ami a fűrészáru keresztirányú darabolásához kell, amely lehetőséget ad bútorlapos termékek gyártására, mint például irodabútor, konyhabútor vagy akár asztalok. Beszerzésre kerül még egy 4 fejes gyalugép, ami profilozott fatermékek, szálprofil anyagok készítését teszi lehetővé, valamint egy esztergagép, ami többféle játék gyártására ad lehetőséget. A vízszintes rönkhasító a szükséges fűrészáru alapanyag elkészítéséhez kell, a vastagsági gyalu a faanyag anyagvastagságának csökkentésére, a kontaktcsiszoló pedig a faanyag alkatrészek felületi csiszolásához szükséges.

Az összes beszerzésre kerülő eszköz az új termékek gyártásának részfolyamataihoz szükséges, szinte minden eszköz alkalmazásra kerül minden termék esetében, melyek a munkafolyamat hatékonyságát is fejleszteni fogják, így az alapvető kapacitások is megnőnek a hatékonyság növekedése miatt. A fejlesztés során olyan eszközök kerülnek beszerzésre, amelyek magasabb szintű asztalosipari munkára is alkalmasak.

A pályázatban szerepel még bértámogatás és új megváltozott munkaképességű, hátrányos helyzetű munkavállalók alkalmazása is. A 8 új ember felvételével és foglalkoztatására kerül sor. A rehabilitációs munkavégzésbe ugyanúgy be lesznek vonva a projekt keretében felvett munkatársak, felügyeletet és betanítást, mentorálást kapnak.

Építési beruházást is szerepel a projektben, az asztalosipari szabászat és gatter műhely felújítása valósul meg. Ehhez tartozik a tetőszerkezet megerősítése, héjazat cseréje, aljzatkialakítás, és festés.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma:

2020.12.31.

 

A projekt azonosító száma:

GINOP-5.1.7-17-2018-00152